maanantai 1. helmikuuta 2016

Mustikka-salmiakkikakku


Mustikka-salmiakkihillo osoittautui niin herkulliseksi, että päätin kokeilla laittaa sitä myös kakkuun. Lopputulokseksi syntyi tälläinen nakukakku.
Kakkupohjana on suklainen sokerikakkupohja. 
Tässä ohje kakunvälissä  ja päällä olevaan täytteeseen

Mustikka-salmiakkitäyte kakkuun:
3dl mustikka-salmiakkihilloa, ohjeen löydät täältä.
4dl vispikermaa
250g mascarponea
0,5-1dl sokeria
(2 liivatelehteä)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mustikka-salmiakkihilloon mascarpone. Nostele kerma joukkoon, lisää sokeria maun mukaan. Jos käytät liivatelehtiä, lisää ne lopuksi. Tämä määrä riitti kakkuun, jonka halkaisija on 24cm. Riittoisuus on paljolti kiinni pursotustyylistä.


Kakun koristeeksi käytin pakastettuja pensasmustikoita. Päälle on valutettu hieman lakritsikinuskia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti