perjantai 6. toukokuuta 2016

Kultainen passion-valkosuklaakakku äitienpäiväksi


Äitienpäivä lähestyy, joten on aika suunnitella kakku äidille. Tänä vuonna omasta kakustani halusin raikkaan, mutta kuitenkin täyteläisen. Mauiksi valikoitui passion ja valkosuklaa. Halusin kakusta tietysti myös näyttävän ja koristeellisen. Tämä kakku onkin huiman korkea ja siinä on peräti viisi kerrosta täytettä. Kakun pohjat ovat leivottu kahteen halkaisijaltaan 18 cm:n vuokaan. Kakun voi hyvin mitoittaa myös yhteen isompaan vuokaan. Korkeudesta huolimatta kakkua oli helppo leikata ja se pysyi hyvin kasassa.

Kakkupohjaan olen käyttänyt kuuden munan sokerikakkupohjan ohjetta, peruspohjan ohjeen löydät täältä.

Passionhilloke:
10 passionhedelmän sisusta
1 dl hillosokeria
0,75 dl passionmehua
2,5 tl maissitärkkelystä

Valkosuklaamousse:
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
300 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
tilkka vettä 
(valkosuklaamuruja)

Valkosuklaapäällinen:
100g valkosuklaata
1/4 dl kuohukermaa

Kostutus:
Passionmehua

Reunat:
Vispikermaa
Kultaista metallinhohtaista maalia (syötävää)

Koristeluun: 
Mansikoita
Passionhedelmä
Orvokkeja
Kultaisia helmiä
Kultaista kimalletta

Paista ensin kakkupohjat ja anna jäähtyä.

Passionkiisseli:
Laita kattilaan passionhedelmien sisus ja sokeri. Keitä hetken aikaa. Sekoita maissitärkkelys ja passionmehu hyvin keskenään. Kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kuumenna sen aikaa, että hilloke paksuuntuu. Anna jäähtyä.

Valkosuklaatäyte:
Sulata suklaa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone. Yhdistä kermavaahto valkosuklaan kanssa. Kuumenna tilkka vettä ja lisää siihen liivatteet. Kaada täytteeseen ohuena nauhana. Sekoita halutessasi joukkoon valkosuklaamurut.


Kokoa kakku halkaisemalla pohjat kummatkin kolmeen osaan. Laita alin pohja suoraan tarjoilulautaselle, kostuta passionmehulla. Sivele pohjalle ohuelti passionhilloketta ja tämän päälle valkosuklaamoussea, laita päälle seuraava kakkulevy. Tee jokoiselle kerrokselle samoin.
Kakku on koottu kahden päällekkäin olevan irtopohjavuoan  sisään reunakalvoa apuna käyttäen. Kakun kannattaa antaa hyytyä seuraavaan päivään ennen koristelua.

Irroita kakku varovasti vuoista. Vatkaa kerma vaahdoksi, sivele ohuelti kermaa kakun reunoille, (itselläni riitti 2dl vispikermaa). "Tuputtele" sinne tänne reunoille kultaista maalia. Viimeistele reunat sivelemällä kakku kauttaaltaan palettiveitselle niin että jälki on mahdollisimman tasainen. 

Kakun reunoille on valutettu pelkkää sulatettua valkosuklaata ja keskusta on valkosuklaaganachea.

Valkosuklaaganache:
Pilko/rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kuumaksi, älä kuitenkaan annna kiehahtaa. Kaada kuuma kerma valkosuklaarouheen sekaan ja anna suklaan sulaa. Jäähdyttele hetki ja kaada kakun päälle varovasti. 


Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Oikein makoisaa äitienpäivää kaikille.
 



2 kommenttia:

  1. Hei,
    Resepti vaikuttaa huippu hyvältä ja rakastan passion hedelmää, niin haluaisin tätä testata. Mutta mistä löytää passionmehu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Kiitos kommentistasi. Passionmehua saa siivilöimällä passionin hedelmälihan ja siemenet pois. Hedelmien laatu vaihtelee kovasti ja välillä on vaikea löytää "mehukkaampia" yksilöitä. Mehun voi toki korvata, jollain sekamehulla jossa on passionhedelmää, tietysti tällöin maku ei ole niin vahva.

      Poista