perjantai 8. tammikuuta 2016

Sitruuna-salmiakkikakku



Loppiaiseksi sain valmistaa harvemmin toivotun sitruuna-salmiakkitäytekakun. Sitruuna ja salmiakki sopivat loistavasti yhteen, mutta salmiakki jakaa paljon mielipiteitä, joten sitä harvemmin täytekakkuun pääsen laittamaan.
Pohjaksi tein sokerikakkupohjan, jonka maustoin sitruunankuori raasteella. Kostutukseen käytin sitruunanmehua ja sokeria. Täytteeksi kakkuun tuli sitruunatahnaa ja salmiakkimoussea.
Salmiakkimoussen valmistin kuumentamalla kuohukermaa ja apteekin salmiakkimixeria, jonka jälkeen jäähdytin seoksen hyvin ja vaahdotin sen. Makua tasottamaan laitoin sekaan vaahdotettua vispikermaa. Jotta kakku pysyisi varmasti kasassa, laitoin sekaan vielä kaksi liivatelehteä. 


Kakun reunoilla olevat pursotukset ovat kermavaahtoa, johon lisäsin keltaiseen sitruunatahnaa ja mustaan apteekin salmiakkimixeriä. Kakussa varmasti siis ainakin maistuu salmiakki ja sitruuna :) 
Sitruunakoristeet olen muotoillut sokerimassasta ja salmiakit ovat aakkos-karkkipussista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti