Ricottajuustokakku
Pohja:
160g digestivekeksejä
1rkl ruokokidesokeria
50g margariinia
Täyte:
500g ricottaa
300g ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5dl sirosokeria
1,5rkl maissitärkkelystä
2rkl sitruunanmehua
(1 sitruunan raastettu kuori)
Vadelmahillo:
1,5dl pakaste vadelmia
1dl hillosokeria
0,5dl vaahterasiirappia
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (halkaisia 20cm). Murskaa keksit, sekoita joukkoon sokeri. Sulata voi, kaada keksimurskan joukkoon. Painele irtopohja vuoan pohjalle tiiviiksi.
Tee täyte sekoittamalla ricotta, ranskankerma ja sirosokeri yleiskoneella tai sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi. Lisää munat, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan pohjan päälle. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä "löysäksi". Aukaise pikaisesti uunin luukku, että "höyry" pääse ulos. Jätä kakku hyytymään uuniin vielä pariksi tunniksi. Tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä.
Valmista hillo keittämällä vadelmia ja hillosokeria noin viisi minuuttia. Kaada lopuksi joukkoon vaahterasiirappi. Anna jäähtyä hyvin.
Halutessasi koristele kakku hillolla ja tuoreilla vadelmilla. Tällä ohjeella hillosta tulee melko paksua, joten se pysyy hyvin kakun päällä.
Nam, näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaNäyttää todella hyvältä. :) Ricotta sopii kyllä erinomaisesti paistettuihin juustokakkuihin. Minulla juustokakku tahtoo aina nousta uunissa ja lässähtää pois ottamisen jälkeen, vaikka kuinka yrittäisin välttää täytteen vatkaamista.
VastaaPoistaKiitos, tällä ohjeella ainakin omat juustokakut onnistuu, olen myös tehnyt muutaman "lässähtäneen" ja keskeltä haljenneen kokeilun :)
Poista