Käytin kakun pohjassa makua antamassa lakritsijauhetta. Välissä on ohut kerros vadelmatahnaa, jonka päällä on lakritsimoussea, johon on ripoteltu pehmeitä lakun palasia.
Tässä tämän herkullisen kakun ohje:
Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl raakalakritsijauhetta
Vadelmatahna:
400 g vadelmia
2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
4 keltuaista
Lakritsimousse:
500 g lakufudgea
4 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 dl pehmeitä lakun palasia
Kostutus:
Vadelmamehua
Reunat:
vispikermaa
sokeria
mustaa pastaväriä
pinkkiä pastaväriä
Lakuvalumat:
150 g hopeatoffeeta
1 dl kuohukermaa
Macaronien ohjeen löydät täältä.
Valmista pohja rikkomalla lasiin kananmunat. Mittaa saman verran sokeria toiseen lasiin. Mittaa kolmanteen lasiin 2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja, lisää jauhoihin leivinjauhe ja lakritsijauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi sekaan jauhot ja nostele nuolijalla tasaiseksi. Voitele ja tarvittaessa jauhota kakkuvuoka (halkaisija 18cm, korkeus 10cm). Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä.
Vadelmatahnan valmistat sekoittamalla kattilassa sokerin ja perunajauhot. Lisää joukkoon vademat ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että tahna paksuuntuu. Jäähdytä ennen käyttöä.
Lakritsimousse: sulata fudget ja kerma kattilassa. Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.Vaahdota kylmä mousse. Liota liivatteita. Kiehauta pieni tilkka vettä, johon lisää liivatteet. Valuta ohuena nauhana lakumoussen joukkoon samalla sekoittaen.
Lakritsikastikke: sulata hopeatoffeet ja kerma, jäähdytä hyvin.
Kokoa kakku leikkaamalla pohja kolmeen osaan. Laita alin pohja kakkulautaselle kakkurenkaan sisään. Kostuta vadelmamehulla. Laita ohut kerros vadelmatahnaa kakkupohjalle. Laita sen päälle puolet lakumoussesta ja ripottele päälle lakun palasia. Laita toinen kakkupohja päälle ja tee toinen kerros samoin.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Päällystä kakku kermavaahdolla, jota on värjätty pastavärein
Valuta sinne tänne hopeatoffee-kastiketta ja koristele macaronein ja lakritsipaloin.
Koristeena on vaaleanpunaisia sekä mustia macaroneja. Mustien macaronien kuorissa on makua antamassa lakritsijauhetta.
Vadelmatahnaa ja lakritsikastiketta jää kakusta yli, mutta ne voi käyttää muihin herkullisiin leivonnaisiin.
Hauskaa, että kiinnostuit!
VastaaPoistaPeukutusta kisaan !
n-h
kisa täällä : http://nami-hiiri.vuodatus.net
Heips, lohdukkeet kiitoksena osallistumisesta lähtee kohta matkaan....laittaisitko nami-hiiren sähköpostiin 'nimi+ osoitetiedot' jolla posti tulee ulkomailta perille, kiitos!
VastaaPoistan-h
www.nami-hiiri.fi
....onkohan s.viestisi joutunut hukkaan, en löydä ?
VastaaPoistaItalian posti saapui tänään, niin saan kirjeet postiin....osoite, kiitos!
n-h
...tallessa oli Ü
VastaaPoistan-h