lauantai 20. elokuuta 2016

Paistettu omenajuustokakku


Omena kuuluu vahvasti syksyiseen leivontaan. Tänä vuonna aloitin omenakauden tällä herkullisella uunissa paistetulla juustokakulla. Olen jo aiemmin maininnut uunissa paistettujen juustokakkujen olevan maullisesti suosikkejani, vaikka niiden ulkonäkö ei aina hivele silmiä.


Omenajuustokakku:

Pohja:
200g digestivekeksejä
75g margariinia
2rkl ruokokidesokeria
1tl kanelia

Täyte:
750g mascarponea
2dl sokeria
4 kananmunaa
3rkl vaahterasiirappia tai sitruunamehua
150g ranskankermaa
1rkl kanelia

Kuorrutus:
3 omenaa
1dl fariinisokeria
25g voita
1/2dl kuohukermaa
1 tl kanelia

Aloita kakun valmistus pohjasta. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sekoita keksimurskan joukkoon sokeri ja kaneli. Lisää sulatettu margariini. Painele tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille.

Tee täyte sekoittamalla yleiskoneella tai sähkövatkaimella mascarpone ja sokeri tasaiseksi. Lisää munat yksitellen välillä sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon ranskankerma. Mausta täyte kanelilla ja vaahterasiirapilla tai sitruunamehulla. (Jos et halua kakusta kovin makeaa käytä sitruunamehua). Kaada täyte pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman löysäksi. Sammuta uuni ja jätä kakku tekeytymään uunin vielä pariksi tunniksi. Anna kakun tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Irroita kakku varovasti vuoasta ja siirrä se tarjoiluastialle. Kuori ja paloittele omenat. Laita paistinpannulle voi ja fariinisokeri. Kaada sekaan omenanpalat ja kuohukerma. Paista keskilämmöllä niin, etttä seos kiehuu 10-15 minuuttia. Mausta kanelilla. Anna hetki jäähtyä ja kaada kakun päälle. Kakku on parhaimmillan lämpimien omenien kanssa. Halutessasi kakusta siistimpiä palasia voit siivilöidä omenista kastikkeen pois ja käyttää pelkät omenanpalaset.



Vinkkejä:
Saat kakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.
Kakun saa helpommin irti vuoasta, jos reunat suojaa leivinpaperisuikaleilla.
Jos et pidä kanelista, voit jättää sen pois tai laittaa sitä vain johonkin kakun osaan.

2 kommenttia: