maanantai 18. heinäkuuta 2016
Kinuski-mansikkakakku ihanilla keksimuruilla
Lomalta palattuani lupasin tehdä oman versioni cookie-kakusta. Kesän kiireiltä vihdoin ehdin sen tekemään. Käytin kakkuun omaa yhtä suosikki makuani: kinuskia ja toiseksi mauksi valikoitu mansikat. Koristeluun testasin vaahtokarkkeja ja jäätelövohvelin käyttöä. Kakkuun tulee ihana itsetehty keksipohja ja kerrosten väliin keksimuruja, jotka tuovat ihanan lisän tähän kesäiseen kakkuun. Kakku on hyvin makea, joten pienikin pala tätä herkkua riittää.
Keksipohja ja murut:
125g voita
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 1/2 dl suklaa muruja
Kinuskitäyte:
2dl fariinisokeria
4dl kuohukermaa
250g mascarponea
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Mansikkatäyte:
2dl kuohukermaa
300 g mansikkarahkaa
2dl mansikkahilloa
1-3rkl sokeria
3 liivatelehteä
tilkka mansikkamehua
Koristeluun:
Popcorneja
Kinuskikastiketta
Mansikoita
Vaahtokarkkeja
Aloita kakun valmistus keksipohjasta. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna, sekoita. Yhdistä jauhot keskenään. Sekoita jauhot nopeasti muuhun taikinaan. Lopuksi lisää suklaamurut. Painele taikina noin sentin paksuiseksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes levy alkaa saada väriä. (Oman keksilevyn jätin hieman raaaksi). Ota heti uunista tulon jälkeen kakkuvuokaa apuna käyttäen ympyrä levystä, joka tulee kakun pohjaksi. Anna keksilevyn jäähtyä.
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20cm) leivinpaperilla. Laita reunoille 8cm korkea reunakalvo. Asettele jäähtynyt keksi ympyrä alimmaiseksi. Tee kinuskikerros kiehauttamalla fariinisokeri ja kuohukerma. Jäähdytä hyvin. Vatkaa fariinisokeri ja kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Laita tilkka vettä kiehumaan johan lisäät liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana kinuskitäytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Murustele keksejä täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
Tee mansikkakerros vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon mansikkarahka ja mansikkahillo. Lisää sokeria maun mukaan. Liota liivatteet ja kiehauta tilkka mehua johon liivatteet lisäät. Kaada ohuena nauhana muuhun täytteeseen. Laita mansikkatäyte kinuskitäytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Koristele kakku mieleiseksi. Itse pidän aika villeistä ja värikkäistä koristeluista, mutta hillitymmän kakun saat käyttämällä koristeluun vaikka keksimuruja ja tuoreita mansikoita. Tämän kakun koristeluun käytin popcorneja, jotka olen pyörittänyt kinuskikastikkeessa. Vaaleanpunaiset valumat ovat sulatettuja ja värjättyjä vaahtokarkkeja, joihin on lisätty tilkka vettä. Kakkuun löysin myös jäätelövohvelin, joka mielestäni käy hyvin kesäiseen kakkuun.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi, tätä kokeilen seuraavaksi kun tulee kakun tarve! ��
VastaaPoista