tiistai 29. joulukuuta 2015

Suklaamoussekakku


Leipomisurani ehdottomaksi suosikkituotteeksi on muodostunut kolmen suklaan moussekakku. Siitä olenkin tehnyt useita erilaisia versioita. Kuvassa yllä tavallisin versio kakusta. Päällä on koristeena valko-, maito- ja tummasuklaa kiehkuroita sekä syötävää hopeahilettä. 


Kerrosten järjestyksen voi päättää itse, mutta itselläni järjestykseksi tulee lähes aina alhaalta ylös valko-, maito- ja tummasuklaa. Päällä käytän tummasta kaakaosta tehtyä kiillettä. Yllä kakun koristelussa olen käyttänyt kultakimalletta.


  
Vuosien varrella olen tehnyt kyseisestä kakusta monia variaatioita. Kuvissa esimerkiksi massat ovat sekoitettu yhteen ja jätetty päällimmäinen kiille pois ja korvattu se suklaalastuilla.
Toisinaan olen tehnyt kakun muotovuokaan, esimerkiksi juhlan teeman mukaan.Kesäinen versio kakusta tulee, kun koristelee sen marjoilla. Marjat ja suklaa ovat tunnetusti taivaallinen yhdistelmä. Etenkin, jos karhunvatukat, vadelmat ja minttu ovat itse kasvatettuja ;)
(Resepti tähän kolmen suklaan moussekakkuun on kokonaan oma kehittelemäni.)

 

4 kommenttia:

 1. Käytätkö mousse/juustokakuissa aina reunakalvoa? Saako tämän kakun ohjetta :)

  VastaaPoista
 2. Moikka, kiitos mun blogin ensimmäisestä kommentista!!! :) Käytän lähes poikkeuksetta mousse/juustokakuissa reunakalvoa. Laitan tästä ohjeen jakoon, kunhan ensin kirjoitan sen - olen tähän saakka tehnyt tämän ihan päästäni aina kakkuvuuan koon mukaan. Ohje on todella yksinkertainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jään odottelemaan ohjetta. On ollut mielessä kokeilla juuri tämän tyyppistä moussekakkua. Olen tehnyt itse todella vähän moussekakkuja ja ajattelin, että tänä vuonna muutan sen asian :)

   Poista
  2. Tavallaan uuden vuoden lupaus tuokin, itse ten vähän toisentyyppisiä ;)
   Tässä bloggaamisessani tulee varmaan olemaan vähän haasteellista sekin, että jo instagramissa minulta kysellään melko paljon reseptejä, mutta harvemmin teen suoraan reseptistä mitään ja vaikka sellainen olisikin, niin en kuitenkaan juuri koskaan onnistu noudattamaan sitä.

   Poista