keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Suklaarae- ja vohvelirullakakut


Tämän tyylisiin kakkuihin törmään silloin tällöin, etenkin instagramia selatessa. Vohvelirullilla reunustettu kakku on ollut suunnitteilla jo pitkään. Sain sen vihdoin toteutettua. Lähetin kakun maistettavaksi mieheni työpaikalle, jossa kakku keräsi paljon kehuja. 
Näistä vohveleilla tai karkeilla reunustetuista kakuista, kysellään usein, onko sisällä edes kakkua vai vaan kasa mansikoita tai karkkia? Kakku sisältää kakkupohjan ja ns. normaalit täytteet. Pohjana tässä vohvelikakussa on kaakaosokerikakkupohja ja täytteenä itse tehtyä mansikkahilloa sekä rahkaista kermavaahtoa suklaarouheella.


Koristeena kakussa on tuoreita mansikoita sekä tummasuklaaraitoja. Reunat ovat suklaavohvelirullia, jotka pysyvät kakussa kiinni suklaakermavaahdon avulla.


Yllä oleva suklaaraekakku on tehty saman tyylisesti kuin mansikkakakku. Pohjana olen käyttänyt sokerikakkupohjaa ja täytteenä kakussa on passionhilloa sekä valkosuklaamoussea suklaaraerouheella. Kakun keskellä on vielä samoista karkeista tehty sydän, joka tulee leikatessa esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti