sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Mansikka-valkosuklaakakku peilikiilteellä


Olen ihastellut pitkään peilikiillekakkuja ja etsinyt niille suomalaisia ohjeita. Peilikiillekuorrutus on tuntunut olleen pitkään leipomoiden tarkoin varjeltu salaisuus, mutta vihdoin kevään 2016 aikana tämä upea kuorrutustapa on alkanut näkyä kotimaisissa blogeissa.
Ihastelin Ebetyksen ja Doron kakun kuorrutusohjeita, poimin niistä ideat ja uskaltauduin kokeilemaan itsekin. Ensi kokeiluun olen melko tyytyväinen. Toisen värin kanssa aikailin liikaa, näin ollen kuorrute ehti hyytyä liian nopeasti ja kakusta ei tämän vuoksi tullut täysin tasainen.


Tämä kakku päätyi omaan juhannuspöytään. Sen sisällä on sokerikakkupohja, valkosuklaata ja mansikkaraita. Kakku oli maultaan erityisesti lasten mieleen. Seuraavaksi suunnitelmissa on kokeilla yhdistää peilikiillettä ja kinuskia. Haaveena on leipoa oranssi-kultainen kinuskinen peilikiillekakku.


Kakun lisäksi nautimme juhannuksena tuoreista mansikoista tehtyjä mansikkamargaritoja. Näihin pääsin testaamaan pastaväreillä pinkiksi värjättyä sokeria. Nämä olivat erityisesti aikuisten mieleen ;)

5 kommenttia:

  1. No onpa hieno kakku... ja margaritat myös!

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihanalta ja hyvin on kiille onnistunut. Tosi nopeasti se jähmettyy, minullakin raidat jäivät vähän koholleen, mutta ei se haittaa. Upeat värit!

    VastaaPoista
  3. Mistä ohjeen löytää?

    VastaaPoista