sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kakkuvaltakunnan herkulliset mokkapalat


Mokkapaloihin löytyy jo lukuisia reseptejä, mutta haluan jakaa omani teidän kanssa. Tämä ohje toimii parhaiten 80 cm mitoitetun uunin pellille. Itse pidän mokkapaloista, joiden pohja ei ole liian paksu, tällöin kuorrute maistuu kunnolla.

Pohja:
200 g voita/margariinia (sulatettuna)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa

Kuorrute:
75 g voita/margariinia
500 g tomusokeria
3/4 dl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Pohja:
Sulata voi tai margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja maito parissa erässä. Lopuksi lisää sulatettu voi. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Varo paistamasta ylikypsäksi, muuten pohjasta tulee liian kuiva.

Kuorrute:
Sulata voi tai margariini, älä anna kiehua. Lisää sekaan muut aineet. Sulattele miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Kaada kuorrute uunista tulleen pohjan päälle ja koristele heti, sillä kuorrute kuivuu nopeasti. Koristele haluamallasi tavalla.



  Lakritsi nonparellein koristellut mokkapalat.


Karkkeja voi myös käyttää koristeina. Näiden leikkaaminen oli haastavampaa, mutta onnistui kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti