sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kolmen suklaan moussekakun ohje



Tässä kaivattu ohje kolmen suklaan moussekakkuun. Ohje saattaa näyttää pitkältä, mutta on helppo valmistaa ja eniten aikaa vie kakun hyytyminen. 

Pohja: 
180g digestivekeksejä
75g margariinia

Täytemousse:
6dl kuohukermaa
300g vaniljarahkaa

Valkosuklaatäyte:
1/3 täytemoussea
2 liivatelehteä
150g valkosuklaata
120g smetanaa
noin 1 rkl vettä

Maitosuklaatäyte:
1/3 täytemoussea
2 liivatelehteä
150g maitosuklaata
120g smetanaa
noin 1rkl vettä

Tummasuklaatäyte:
1/3 täytemoussea
2 liivatelehteä
150g tummaa suklaata(kaakao pitoisuus 80%)
120g smetanaa
noin 1 rkl vettä

Suklaakiille:
1dl tummaa kaakaojauhetta
1dl sokeria
3dl maitoa
3 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla (halkaisia noin 22cm). Käytä halutessasi reunakalvoa, näin saat siistit reunat kakkuun. Sulata margariini. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla muovipussissa. Lisää margariini joukkoon, sekoita tasaiseksi. Painele tasaiseksi ja tiiviiksi irtopohjavuuan pohjalle.

Vatkaa täytemoussen kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniliarahka, sekoita tasaiseksi. Jaa täytemousse kolmeen yhtä suureen osaan. Jätä yksi osa pöydällä, laita muut kylmään odottamaan.

Aloita valkosuklaatäytteestä. Laita kaksi liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi. Lisää suklaan joukkoon smetana, sekoita tasaiseksi. Lisää valkosuklaaseos 1/3 täytemoussen joukkoon varovasti nuolijalla käännellen. Kuumenna ruokalusikallinen vettä kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivate ohuena nauhana kaataen mousseen samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin puoleksitunniksi ennen seuraavan kerroksen tekoa.

Tee maitosuklaa ja tummasuklaa kerros kuten edellä. Vaihda vain suklaiden laatua.

Tee lopuksi suklaakiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kattilassa sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja lisää joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi, muista sekoitella välillä ettei tule paakkuja. Kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä ainakin neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Irroita varovasti irtopohjavuuan reunat ja koriste tuoreilla marjoilla tai suklaalla. 


Vinkkejä:
Kakun korkeutta voi helposti säädellä irtopohjavuuan koon mukaan. Pienempi vuoka, korkeampi kakku. Suhteuttaa pohjan ja suklaakiilteen kakun koon mukaan.
Suklaa kerrosten järjestyksen voi tehdä mielensä mukaan tai jättää jonkun kerroksen pois ja tehdä haluamansa kaksinkertaisena.

4 kommenttia:

  1. Voi nam, näyttävät kyllä niin ihanilta! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä on kerännyt maistelijoilta paljon kehuja ja ovat myös melko helppo tekoisia :)

      Poista
  2. Kuinka korkea sun vuoka on? Tein äsken ekan täytteen ja se vei jo multa noin puolet tilasta ja halkaisija on kuitenkin 23cm...
    T: Kakkuvaltakunta-fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos fanituksesta :) Anteeksi, että vastaus on kestänyt. Käytän itse 8 tai 10 senttistä reunakalvoa tuon kakun tekoon. Ilman reunakalvoa tuosta kakusta taitaa tulla niin korkea, ettei se mahdu tavallisen korkuiseen vuokaan, jos käyttää kaiken täytteen.

      Poista