perjantai 29. tammikuuta 2016

Riisimuro-suklaavanukasleivos ohje

Koska nuorempi tyttäreni on nirsoudessaan aivan omaaluokkaansa, eikä monesti suostu edes maistamaan tekeleitäni, päätin kehittää hänen kanssaan yhteistyössä, jotain mikä maistuisi. Kovien neuvotteluiden jälkeen lopputulokseksi syntyi riisimuro-suklaavanukas leivoksia. Näitä jopa hän rakasti :)


Pohja:
4dl riisimuroja (itse käytin Kellogsin Frozen muroja)
50g kookosvoita
150g valkosuklaata

Vanukas:
1dl fariinisokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
8rkl maissitärkkelystä
6dl maitoa
1dl kuohukermaa
200g suklaata
(ripaus suolaa) 

Vuoraa leipävuoka (pituus noin 25cm, leveys 12cm) elmukelmulla niin, että kelmun reunat tulevat reilusti yli laitojen. Sulata kattilassa kookosvoi. Kaada sekaan riisimurot ja sulata lopuksi joukkoon valkosuklaa. Kaada murot vuokaan ja tasoita mahdollisemman tasaiseksi. Anna kovettua hetki kylmässä ennen kuin teet täytteen.
Sekoita kattilassa fariinisokeri, kaakao, suola ja maissitärkkelys keskenään. Kaada sekaan maito ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos paksuuntuu. Jäähdytä välillä sekoitellen. Kaada riisimuropohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Nosta varovasti pois vuoasta kelmun reunoja apuna käyttäen. Paloittele ja koristele haluamallasi tavalla. 

  
Tämän voi hyvin tehdä myös kakun muotoon, kun suhteuttaa määrän oikein.
Pohja on melko kovaa, mutta oli hyvin leikattavissa.
Maissitärkkelyksen määrä voi tuntua suurelta, mutta kakkuun ei tule liivatetta, niin täytteen tarvitsee olla tarpeeksi paksua, ettei se valu.
Itse koristelin leivokset tyttäreni toiveen mukaan värjätyillä valkosuklaa lastuilla, mutta tuoreet marjatkin sopivat hyvin. 
Leivokset kannattaa leikata samana päivänä kuin kakun syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti