lauantai 2. tammikuuta 2016

Macarons ohje


Tässä ohje, jolla leivon macaroneja:
110g valkuaista 
100g mantelijauhetta
200g tomusokeria
4rkl sirosokeria
(elintarvikeväriä)
Erottele valkuaiset edellisenä päivänä, seisota kelmulla peitettynä huoneenlämmössä. Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe ainakin pariin kertaan, niin että ne tulevat tarpeeksi sileiksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää samalla sirosokeri. Sekoita nuolijalla sekaan parissa erässä tomusokeri-mantelijauho yhdistelmä ja haluamasi väri. Kun seos on "kiiltävää", se on valmis pursutettavaksi. Varo sekoittamasta liikaa. Pursota pellille haluamasi kokoisiksi ympyröiksi. Jos ympyröihin jää huippu, on taikina liian paksua. Kun olet pursottanut pellillisen, kolauta peltiä muutama kerta esim. pöytää vasten ympyrät tasoittuvat ja ilmakuplat tulevat pois. Anna seistä ainakin tunti huoneenlämmössä.  Paista 140 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja täytä mielesi mukaan. 


Omia suosikkitäytteitäni ovat sitruunatahna, pistaasimousse ja raparperitahna. Macarons kuoret kestävät säilytystä hyvin. Ilman täytettä niitä voi mm. pakastaa pitkiäkin aikoja.


Vaikka teen näitä ihanuuksia aina samalla ohjeella, joskus ne eivät vain millään onnistu. Useimmiten vikaan menee se, että kuoret halkeavat päältä. Olen kuullut sellaisen teorian, että silloin taikinaa on sekoitettu liikaa. Itse olen tullut siihen tulokseen, että tämä on täysin sattuman kauppaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti