tiistai 26. tammikuuta 2016

Kultainen kakkuPari viikkoa sitten tein tälläisen kultaisen kakun hieman testimielessä. Itse rakastan väreinä kultaista ja hopeaa. Koristeissa suosin usein myös melko kirkkaita värejä. Yritän välillä hieman hillitä itseäni näissä värien käytöissä, mutta tämän kakun tapauksessa en edes yrittänyt :)
Kakkupohjat ovat melko pieniä, 2x3 kananmunan sokerikakkupohjat. Täytteenä on punaviinimarjoista tehtyä hilloa, johon lisäsin täyteläistä maitorahkaa ja sokeria. Täytteeseen laitoin myös kolme liivatelehteä, jotta melko korkea kakku pysyy pystyssä. Kakun kostutukseen käytin sokeroitua sitruunamehua. Kakku on siis sisältä melko kirpsakan makuinen, joka mukavasta tasapainottaa kakun makeaa sokerimassa kuorrutetta.
Kakun kasasin irtopohjavuan reunojen sisään, jotta täyte ei valuisi liikaa. Toinen pohjista on leikattu kolmeen kerrokseen, täytettä näihin väleihin laitoin melko reilusti. Toinen pohja on halkaistu niin,että kerroksia on vain kaksi. Nämä paksummat kerrokset on leikattu puoliksi, joilla ylinkerros on tehty. Näistä käytin tosin vain kaksi. Ylimmän kerroksen väliin laitoin vain ohuen kerroksen täytettä. Kakku sai tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kakun kauttaaltaan päällystin ja tasoitin voikreemillä. Kuorrutus on valkoista Satin ice sokerimassaa. Kuorrutus on värjätty kultaisella metallinhohtoisella maalilla (jota ainakin Confetista saa). Värjäämiseen käytin siihen tarkoitettu sientä, joka näytti aivan pesusieneltä.
Ruusut olen muotoillut sokerimassasta. Pinkit "viirut" ja alareunus on värjättyä pikeeriä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti