torstai 24. maaliskuuta 2016

Raakasuklaa pääsiäismunien ohje


Minulta on kyselty ohjetta näihin raakasuklaa pääsiäismuniin, joten tässä ohje, millä raakasuklaa pääsiäismunat tein.

150g kaakaovoita
2 rkl mustikkarouhetta
1 rkl lucumajauhetta
2 rkl chiansiemeniä
5 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl murskattuja cashew-pähkinöitä
2 rkl goijimarjoja
2,5 rkl hunajaa
1 rkl murskattua raakakookos-lastuja
hyppysellinen kristallisuolaa ja vaniljajauhetta

Sulata vesihauteessa kaakaovoi. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää sulaneeseen kaakaovoihin. Kuumenna sekoitellen vesihauteessa seosta kunnes se on 42 asteista. Ota pois vesihauteesta ja sekoita kunnes suklaan lämpötila on 27 asteista. Tämän jälkeen kuumenna uudelleen 32 asteiseksi. 
Nyt suklaa on valmis kaadettavaksi muotteihin. Itse annoin suklaan aluksi jähmettyä huoneen lämmössä, jonka jälkeen laitoin sen jääkaappiin, jotta suklaan irroitus onnistuisi paremmin.
Munanpuolikkaat olen liimannut kiinni laittamallalla hellan levylle palan leivinpaperia, jonka  päällä pidin suklaita juuri sen aikaa, että ne alkavat sulamaan. Tämän jälkeen puolikkaat painetaan toisiaan vasten. Tässä kannatta käyttää kumihanskoja, ettei suklaisiin tule sormenjälkiä. Itse löysin kovan etsinnän jälkeen tälläisen pääsiäismuna muotin, joka on kovaa muovia. Tämän käytössä suklaan tempperointi osoittautui erityisen tärkeäksi, sillä munan puolikkaat eivät muuten irronneet muotista. Voit käyttää myös silikonisia muotteja, jolloin suklaat ovat helpompi irroittaa. Tällä ohjeella tuli suklaita yksi tälläinen muotti + 12 silikonivuokaan tehtyä konvehtia,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti