sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Raakasuklaa pääsiäismunatJihuu, sain ensimmäisen puolikaupallisen yhteistyökumppanin. Nummelassa sijaitseva luontaistuotekauppa Yrttipirtti pyysi minua valmistamaan heille pienen erän myyntiin raakasuklaa-pääsiäismunia. Ensin säikähdin ajatusta, sillä raakaleivonta on minulle täysin vierasta puhumattakaan raakasuklaan teosta. Sitä paitsi en ole koskaan ollut erityisen innostunut niin sanotuista terveystuotteista, vaan ennemminkin vannoutunut oikean voin ja sokerin puolestapuhuja. Hetken asiaa mietittyäni päätin kuitenkin tarttua haasteeseen. Hain ideoita internetistä; esimerkiksi toisten blogeista ja raakasuklaasta löytyi paljon lisätietoa googlaamalla. Löysin paljon erilaisia ohjeita, joiden pohjalta kehitin omani. 


Luonnollisesti kävin vierailulla kyseisessä kaupassa. Olin hämmästynyt, kuinka laaja valikoima luontaistuotekaupassa on erilaisia elintarvikkeita. Häpeäkseni joudun tunnustamaan, etten ole aiemmin juurikaan tämän alan kaupoissa vieraillut, mutta jatkossa tämä asia varmasti muuttuu. Käynnin jälkeen aloin innostua tuotteista ja raakasuklaa leivonnalle tulee jatkoa, ainakin kakun muodossa.


Kahmin siis hyllystä mahdollisimman paljon tavaraa ja kaikki tarvittavat tuotteet löytyikin kaupan valikoimasta, tuoretta luomu appelsiinia lukuun ottamatta.


Seuraavaksi oli vuorossa erilaisten raakasuklaiden maistelu. Näitä maisteltuani minut valtasi pieni epätoivo, mikään näistä ei ollut erityisen hyvää ja pelkäsin, että näin ollen minunkaan suklaista ei tulisi hyv.


Kolmannen kokeilun jälkeen sain ensimmäiset pääsiäismunat onnistumaan. Maku oli alusta asti toivomani, selkeästi täyteläisempi ja jollain tavoin makeampi, kuin valmis raakasuklaissa. Koostumus onnistui myös toivotulla tavalla. Suurimmaksi haasteeksi osoittautui munanpuolikkaiden irroittaminen muoteista, mutta kun temperoin suklaan oikein, onnistui tämäkin leikiten.


Innostuin testaamaan erilaisia suklaamuotteja. Näistä tulikin erityisen kivan näköisiä, kun makuja hieman kerrosti. Ohje on sama, kuin pääsiäismunissa.


Makua näihin konvehteihin ja pääsiäismuniin antavat mustikkarouhe, hunaja, vaniljajauhe, chiasiemenet, goijimarjat, cashewpähkinät sekä himalajan kristallisuola. 


Näitä herkkuja on siis tulossa rajoitettu erä myyntiin Nummelan Yrttipirttiin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti