lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kinderkakkuja


Tämän pääsiäisen suosikkikakuksi on itselläni noussut selkeästi jo aiemmin julkaisemani oreo-kinderkakku. Nämä kakut olen leiponut samalla ohjeella. Testasin vaniljatuorejuuston tilalle mascarponea. Mielestäni tämä teki kakuista entistäkin maukkaampia, mutta tämä tietysti on täysin makuasia.Tällä kertaa en löytänyt kaupasta Oreo -keksejä, niin jouduin käyttämään niiden tilalla perinteisiä dominoita.
Ylä kuvassa olevaan kakkuun tein valko- ja maitosuklaasta kuorrutteen.
Oreo-kinderkakun ohjeen löydät täältä.


Tämän kakun kuorrutteena toimii puolestaan ihana kinuski. Nämä tämän kertaiset kakut ovat huomattavasti matalampia kuin oreo-kinderkakun ohjeessa oleva. Matalampina kakut ovat helpompi kuljettaa ja leikkauskin onnistuu huomattavasti yksinkertaisemmin.

Kinderkakku tuntuu nyt nousseen tämän pääsiäisen hitiksi. Leipoessani näitä kakkuja, huomasin Iltalehden julkaisseen artikkelin: Kinder-kakusta tuli instassa hitti. Näin tosiaan on, sillä omistakin instakuvista ehdottomasti suosituimmaksi on noussut kuva kinderkakusta. Se on ainoa kuvistani, jolla on yli tuhat tykkääjää. Tätä kakkua leipoessa kannattaa käyttää omaa mielikuvitusta rajana suunnittelussa; omassa ohjeessani on tuota kondensoitua maitoa ja kinuskia, joita ei sitten Iltalehden julkaisemassa ohjeversiossa ole. Keksitkö sinä tästä herkullisen oman versiosi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti