tiistai 23. helmikuuta 2016

Oreo-kinderkakku


Oreo-keksit tuntuvat jatkavan suosiotaan ja niistä on viime aikoina tullut vastaan kaikenlaisia kakkuja ja leivoksia. Pääsiäisen pikkuhiljaa lähestyessä päätin kokeilla yhdistää Oreokeksit ja Kinder -suklaan. Joukkoon on sekoitettu vielä suolaista kinuskia. Siitä syntyikin tämä super herkullinen kakku.
Kakun tekeminen vie aikaa, mutta lopputulos on todellakin kaiken vaivan arvoinen :)


Kakkupohjat:
100g huoneen lämpöistä voita
2dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1,5dl maitoa
10 murskattua Oreokeksiä

Kinder-vaniljakerros
3/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3/4dl perunajauhoa
5dl maitoa
2 keltuaista
200g vaniljatuorejuustoa
1dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3 Kinder maxi patukkaa rouhittuna

Oreo-kinuskikerros
1 purkki kondensoitua maitoa 
1,5dl kuohukermaa 
sormisuolaa
5 oreokeksiä murskattuna
4 liivatelehteä 

Kinuskikuorrutus:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
sormisuolaa

Aloita keittämällä kondensoitu maito kinuskiksi. Ota tölkistä etiketti pois. Laita tölkki kattilaan niin että peittyy kokonaisuudessaan vedellä. Keitä noin 2,5 tuntia, lisää kattilaan tarvittaessa vettä. Anna jäähtyä. 

Kakkupohjien tekoon vuoraa kaksi halkaisijaltaan noin 17cm irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoat. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna, sekoita pari minuuttia. Siivilöi kuivat-ainaat parissa erässä maidon kanssa voi-sokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla nostellen. Lopuksi lisää joukkoon oreo-keksimurska. Jaa taikina kakkuvuokiin. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä pohjat.

Tee seuraavaksi kinder-vaniljakiisseli. Yhdistä kattilassa sokerit ja perunajaohot, lisää keltuaiset ja maito. Kiehauta niin, että seos paksuuntuu. Ota levyltä ja lisää joukkoon vaniljatuorejuusto. Anna jäähtyä.
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta tilkka vettä ja lisää siihen liivatteet. Yhdistä kermavaahto ja vaniljakiisseli varovasti nostellen. Kaada joukkoon liivatteet ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää lopuksi rouhitut Kinder maxi patukat.

Kinuskikerrokseen vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen kinuskiksi keitetty kondensoitumaito ja hyppysellinen sormisuolaa. Liota liivatteet. Kiehauta tilkka vettä ja lisää liivatteet siihen. Sekoita liivateneste muuhun täytteeseen. Nostele varovasti joukkoon oreokeksimurska. (Täytettä ei tarvitse sekoittaa täysin tasaiseksi, itse jätin joukkoon ihania kinuski "sattumia").

Kinuskikuorrutteeseen keitä kuohukermaa ja fariinisokeria noin 15 minuuttia. Testaa kinuskin kypsyys tiputtamalla pisara kinuskia kylmään veteen, jos pisara ei hajoa kinuski on valmista. Varo kuitenkin keittämästä liikaa, ettei kuorrutteesta tule liian kovaa.


Kokoa kakku toisen irtopohjavuoan sisään suoraan tarjoilu astialle korkeaa reunakalvoa apuna käyttäen.
Laita alimmaiseksi toinen kakkupohja, kostuta kaakaolla.
Kaada pohjan päälle kindervanilja-täyte. Laita jääkaappiin hyytymään puoleksitunniksi. 
Seuraavaksi kaada kindervanilja-täytteen päälle oreokinuski-täyte.
Laita päälimmäiseksi toinen kakkupohja, kostuta tämäkin kaakaolla.
Parhaan lopputuloksen saat, kun annat kakun tekeytyä ja hyytyä jääkääpissa seuraavaan päivään.
Irroita kakku varovasti vuoasta ja kaada päälle hieman jäähtynyt kinuski. Levitä tasaiseksi ja halutessasi anna valua kakun reunoille.
Koristele kakku Kindermunan puolikkailla, Kinder maxi ja -bueno patukoilla sekä oreokekseillä.


Vinkkejä:
Kakusta voi jättää kinuskikuorrutuksen pois tai tehdä esimerkiksi suklaakuorrutuksen tilalle.
Kakkua kannattaa leikata terävällä veitsellä, etteivät täytteet "pursua" kakusta ulos.
Kakun voi tehdä suurempiin vuokiin, jolloin siitä ei tule niin korkea. 
Kakku kannatta kuorruttaa ja koristella tarjoilu päivänä.
Kannattaa laittaa koristeet paikoilleen ennen kuin kinuski täysin hyytyy, näin ne eivät tipu kakun päältä. 

14 kommenttia:

  1. Nam, näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Aineksissa lukee vaniljatuorejuusto ja ohjeessa vaniljarahka. Kumpi on oikea?

    T. Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun huomasit. Kyseessä on siis vaniljatuorejuusto niin kuin aine luottelossa on. Korjasinkin jo tuohon ohjeeseen.

      Poista
    2. Kiitos! Ajattelin kokeilla tätä syntymäpäiväkseni joka on nyt sunnuntaina :)

      T. Päivi

      Poista
    3. Mukavia leivontahetkiä ja mielelläni kuulen palautetta ohjeesta. Kinuski oli itselleni haastavin saada sopivaksi, ettei siitä tule liian kovaa tai valuvaa.

      Poista
  3. Hei,
    Ohjeessa on että kinder maxi patukat tulisivat tuohon vaaleaan kinderkerrokseen, mutta ainakin kuvista päätellen ne ovat oreokerroksessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei.
      Kyllä kinder-maxi patukat ovat siinä vaaleassa kerroksessa ja oreo-muruset kinuskikerroksessa. Kinder-muruset tulivat kyllä kerroksen aika pintaan, joten osissa kuvia näyttää että kinderiä on myös tummemmassa kerroksessa. Kinuskikerroksissa saattaa hämätä myös nuo kinuski "sattumat", jotka jätin kakkuun. Uskon kakun kyllä toimivan vaikka oreon ja kinderin paikkoja vaihtaisi tai jättäisi toisen kokonaan pois.
      Itse teen huomenna kakun vaihtamalla vanilija-tuorejuuston mascarponeen. :) Mukavaa pääsiäistä.

      Poista
  4. Mitenköhän tämä onnistuu pakastaa :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei
      En ole tätä kakkua ikinä kokeillut pakastaa, joten en uskalla luvata miten täytteiden käy sulaessa :) Kuorrute ainakin kannattaa jättää tuolloin tekemättä.
      Jos päätät kakun pakastaa, kuulen mielelläni miten sen käy.

      Poista
  5. Kuinka monelle kakku riittää?:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku on tehty halkaisijaltaan pieniin vuokiin (17cm), joten kakusta tulee noin 8 palaa, mutta palat ovat kyllä hyvin korkeita. Jos teet kakun halkaisijaltaan muutaman sentin suurempaan vuokaan, saat kakusta muutaman palasen enemmän.

      Poista
  6. Hei, onko kondensoitu maito pakko keittää purkkineen päivineen. Kuulostaa hankalalta ja mistä tietää milloin on valmis? Eikö maitoa voisi keittää suoraa kattilassa kinusiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kyllä tuo kondensoitu maito keitetään purkkineen päivineen. Keitto aika on tosiaan noin 2,5 tuntia. En osaa sanoa miten maidon käy jos yrittää keittää ilman tölkkiä. Nykyisin kyllä ainakin isommissa kaupoissa taitaa valikoimista löytyä valmiiksi keitettä maitoa, jota voi tietysti testata kakkuun.

      Poista