lauantai 20. helmikuuta 2016

Limetorttu


Makean ja kirpeän yhdistelmä on syntisen ihana. Tässä limetortussa on pavlovista jäänyttä limetahnaa ja päällä ihanaa marenkia. Pohjan tein fariinisokerista, joka tuo ihanan kinuskisen vivahteen torttuun.

Torttupohja:
150g voita
1,5dl fariinisokeria
2 keltuaista
4dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä
(sormisuolaa)

Limetahnan ohjeen löydät täältä.

Marenki 
2-3 valkuaista
1dl tomusokeria 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen välillä sekoittaen. Lisää jauhot, sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Itse ripottelin taikinaan sekaan vielä hyppysellisen sormisuolaa.
Kääri taikina kelmuun ja anna seistä jääkaapissa vähintään tunti.
Jauhoja apuna käyttäen kauli tai painele taikina voidellun torttuvuoan reunoille ja pohjalle.(Lopun taikinan voi pakastaa myöhempää käyttöä varten). Tue reunat esimerkiksi foliota apuna käyttäen. Painele haarukalla pohjaan reikiä. Paista 200 asteessa pohjan paksuudesta riippuen noin 10-20 minuuttia. Paiston loppupuolella voit poistaa reunoilta tuet.
Anna hetki jäähtyä. 
Levitä limetahnaa tortun pohjalle tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen sekaan. Pursota tai lusikoi valkuaisvaahto limetahnan päälle. Paista torttua vielä 225 asteessa, jos mahdollista grillivastuksen alla noin. 4-8 minuuttia niin että marenki alkaa ruskistua. Varo kuitenkin polttamasta, kun marenki alkaa tummua se myös palaa mustaksi hyvin nopeasti.


Tarjoile torttu jäähtyneenä, ettei limetahna valu sisältä. 
Tein itse hyvin ohuen pohjan tähän torttuun, mutta pohjakin oli niin herkullista, että se voisi hyvin olla paksumpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti