maanantai 8. helmikuuta 2016

Appelsiini-suklaakakun ohje


Gluteeniton appelsiini-suklaakakku

Pohja:
240g gluteenittomia digestivekeksejä
2rkl ruokokidesokeria
75g margariinia

Appelsiinitäyte:
200g appelsiinituorejuustoa
200g appelsiinijogurttia
4dl vispikermaa
5 liivatelehteä
0,5-1dl sokeria
1 appelsiinin kuori+mehu
(oranssia pastaväriä)

Suklaatäyte:
200g tummaa suklaata
120g smetanaa
4dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
1rkl vettä

Suklaakiille:
0,5dl sokeria
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
3dl maitoa
3 liivatelehteä

Vuoraa (25cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Käytä halutessasi reunakalvoa. Murskaa keksit, lisää sekaan sokeri. Sulata margariini. Sekoita margariini ja keksimurska keskenään. Painele tiiviisti vuoan pohjalle.

Tee seuraavaksi appelsiinikerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää siihen keskenään sekoitetut tuorejuusto ja jogurtti. Raasta appelsiininkuori joukkoon ja lisää sokeri. Purista appelsiinistä mehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi, lisää mehun joukkoon liivatteet. Kaada mehu ohuena nauhana täytteeseen samalla varovasti sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

Tee suklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa, sekoita se smetanan kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä suklaa ja kermavaahto keskenään varovasti sekoittaen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, lisää siihen liivatteet. Kaada liivateneste varovasti suklaa-kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada suklaamassa varovasti appelsiikerroksen päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.


Halutessasi tee kakkuun vielä suklaakiille:
3 liivatelehteä
3dl maitoa
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
0,5dl sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä kattilassa sokeri ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon maito. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sekaan liivatteet. Jäähdytä välillä sekoitellen ennen kakun päälle laittoa.


Tämä kakku on koristeltu tummasta suklaasta tehdyillä kiehkuroilla sekä sokerissa ja vedessä keitetyillä appelsiininkuoren suikeleilla.


Nämä appelsiini-suklaa leivokset olen tehnyt samalla reseptillä pikkuisia vuokia käyttämällä.

Osallistun tällä postauksella samalla Serkusten suklaaunelma -blogin hauskaan sitrushaasteeseen.

1 kommentti:

  1. Voi mikä herkku! Upean ja tyylikkään näköinen kakku! Tätä ohjetta täytyy kyllä testata :)

    VastaaPoista