torstai 13. lokakuuta 2016

Syksyn kauneimmat omenakakut


Hämmästyksekseni minulle soitettiin tiistaina kuntamme kunnantalolta ja tilattiin kakkuja kunnanvaltuuston kokoukseen, jossa nimitetään uusi kunnanjohtaja. Luonnollisesti olin yllättynyt ja otettu moisesta kunniasta. En ole liiemmin osannut panostaa markkinointiin, joten olin ilahtunut, kun tieto kakkuleipomon perustamisesta on saavuttanut kuntamme hallinnon. Kerrassaan upea ele tukea tuoretta paikallista yrittäjää!

Näin ollen tänään tein syksyaiheisia kakkuja. Tiukasta aikataulusta huolimatta sain kuin sainkin kakuista kivan syksyisiä. Kakkujen makuun ja koristeluihin sain vapaat kädet. Kaksi isompaa kakkua on kahdellekymmenelleviidelle henkilölle ja pienin on kymmenen hengen gluteeniton kakku. Kakut ovat laktoosittomia.


Jokaisessa kerroksessa kakkujen sisällä on kirpsakkaa omenahilloa, jonka päällä on suolakinuskimoussea, johon on vielä upotettu kinuskissa haudutettuja omenanpaloja.


Kakut ovat kuorrutettu seminaked tyylisesti ja reunoille on haettu hieman syksyn värejä. Valumat kakuissa ovat suolakinuskikastiketta.


Kaikki kakkujen koristeet ovat syötäviä. Koristeina on kukiksi leikattuja omenia, sokeroituja omenia, minttua, viikunoita ja granaattiomenahilloketta.

2 kommenttia:

  1. Ihastelin tätä kuvaa jo Instagramin puolella, aivan mahtava :) Mulla on jäänyt tälläiset puolittaiset nakukakut aivan testaamatta ja kokeilematta. Multa kun pyydetään pääsääntöisesti vain sokerimassakakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä ovat kivaa vaihtelua sokerimassakakuille, itseltäni pyydetään nykyisin melkein enemmän tälläisiä kakkuja.

      Poista