keskiviikko 3. elokuuta 2016

Mustikka-lakritsipiirakka pannacottakuorrutuksella

Olen jo aikaisemmin yhdistänyt mustikkaa ja lakritsia. Yhdistelmä toimii täydellisesti. Tästä mustikkapiirakasta löytyy molempia ja lisäksi vielä ihanaa valkosuklaapannacottaa.



Mustikka-lakritsipiirakka pannacottakuorrutuksella:

Pohja:
100g voita
3rkl fariinisokeria
2rkl raakalakritsijauhetta
3rkl glukoosisiirappia
1 keltuainen
3dl vehnäjauhoja

Mustikka-lakritsitäyte:
4dl mustikoita
1,5dl hillosokeria
0,5dl turkinpippurirouhetta
(tilkka apteekin salmiakki mixeriä)

Pannacottakuorrutus:
1/2 vaniljatanko halkaistuna
2-3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
50g valkosuklaata

Aloita piirakan valmistus pohjasta. Laita kaikki pohjaan tulevat ainekset kulhoon ja "nypi" tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. 

Tee mustikkahillo; joko pakaste tai tuoreista mustikoita. Kaada mustikat ja hillosokeri kattilaan. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi turkinpippurirouhe ja halutessasi makua lisäämään tilkka apteekin salmiakki mixeriä. Jäähdytä hyvin.

Ota piirakkataikina jääkaapista ja lämmitä sitä käsissä niin, että taikinaa voi muotoilla. Voitele tarvittaessa piirakkavuoka (halkaisija 24cm). Kauli tai painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti. (Jos taikinaa jää yli, voit pakastaa sen tai tehdä siitä pikkupiirakoita). Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Paista 225 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Tee pannacottakerros laittamalla kattilaan kuohukerma sekä halkaistu vaniljatanko. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma nopeasti. Ota pois liedeltä ja lisää siihen liivatelehdet sekä paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele tasaiseksi.

Kokoa piirakka laittamalla pohjalle mustikka-lakritsihilloa.
Kaada hyvin varovasti, esimerkiksi lusikkaa apuna käyttäen, pannacotta mustikkahillon päälle. Hillon pitää olla tarpeeksi paksua ja kylmää, ettei se sekoitu pannacottaan.
Hyydytä piirakkaa kylmässä ainakin kolme tuntia.



Koristele piirakka esimerkiksi lakritsilla ja mustikoilla. Tässä piirakassa on koristeina myös vaniljatangon puolikkaat ja orvokkeja.
Kuvan piirakka on tehty irtopohjaiseen piirakkavuokaan, mutta voit hyvin tehdä sen myös tavalliseen vuokaan.

1 kommentti:

  1. Tämä näyttää niin herkulliselta ja piirakassa on just mun lemppariraaka-aineet; mustikka ja lakritsi. Nam, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla joskus! :)

    VastaaPoista