keskiviikko 10. elokuuta 2016

Voileipäkakkuja


En ole pitkään aikaan tehnyt voileipäkakkuja. Viime viikonloppuna sain tehtäväksi valmistaa neljä voileipäkakkua. Monella suomalaisella perinteiset voileipäkakut kuuluvat yhä juhlapöytään. Näihin kakkuihin toivottiin mauiksi varmasti yleisimmät kinkku ja kala. Olen valmistanut paljon myös texmex-, kreikkalaisia- sekä kasvisvoileipäkakkuja.



Kalakakkuun tein hyvin pelkistetyn koristelun. Sisällä tässä kakussa on kahdessa välissä kylmä- sekä lämminsavulohesta valmistettua täytettä ja yhdessä välissä kurkku- valkosipulitäytettä.



Kinkkukakun koristelusta tein runsaamman. Kakut menivät samoihin juhliin. Halusin niiden olevan selkeästi erinäköisiä. Kakussa on sisällä kahdessa välissä savukinkusta, omenasta ja suolakurkusta tehtyä täytettä ja yhteen väliin täyte on tehty paahdetuista paprikoista sekä fetasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti