torstai 8. syyskuuta 2016

Kesätunnelmia


Syyskuu on jo pitkällä, mutta sää ainakin Etelä-Suomessa on kesäisen aurinkoinen. Aurinkoiset säät saavat minut palaamaan hetkeksi kesään ja jaan tämän ihanan kesäisen kakun kuvia teille. Tämän kakun vein siskoni puutarhajuhliin mennessäni.

Tuliaiskakut, joita vien ystävilleni ja sukulaisilleni, ovat usein eräänlaisia testikakkuja, niin kuin tämäkin. Kakussa on peilikiille kuorrutus, jota olen kesän aikana aina tilaisuuden tullen harjoitellut. Nyt jätin kuorrutuksen pari astetta lämpimämmäksi, mitä monet ohjeet neuvovat, ja kuorrutus onnistui paremmin kahdella värillä kuin aikaisemmin.

Kakun sisällä on ohut kerros kinuskia, joka on peitetty banaanimoussella. Sen päällä on vielä sitruunainenkerros. Kuorrutuksen pohjana on käytetty valkosuklaata.
Juhlat, joihin kakku meni olivat selkeästi aikuisille, joten pelkäsin kakun maun olevan enemmän lasten mieleen. Yllätyksekseni kakku syötiin lähes loppuun ja monet kehuivat kakun makua.Halusin kakun värin ja koristelun kertovan kakun mausta, niinpä siitä tuli luonnollisesti keltainen. Koristeluun käytin sitruunamacaroneja, sitruunaa, orvokkeja ja värjättyä valkosuklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti