maanantai 23. toukokuuta 2016

Hyydykekakku mangosta,kookoksesta, mintusta ja limestä


Tämän kakun valmistin juhliin täysin yksilöllisten toiveiden mukaan. Kakun toivottiin olevan kesäinen ja sopivan erityisesti tacojen sekä mojitojen kanssa yhteen. Mauiksi kakkuun ehdoteltiin juurikin mojitoa, mangoa ja kookosta. Mojito- juustokakku on monelle jo tuttu, joten halusin tuoda kakkuun jotain vähän enemmän. Aluksi epäilytti yhdistää mango, kookos ja mojiton maut, mutta tarpeeksi asiaa pohdittuani sain päähäni selkeän vision kakusta ja lopputulos niin ulkoisesti kuin maultaankin oli loistava :)


Kakussa on keksi pohja, jonka olisi voinut toteuttaa hyvin myös gluteenittomana. Keltainen kerros on mangoa, jonka jälkeen tulee lime-minttukerros. Ylin kerros on tehty kookoskermasta ja valkosuklaasta.
Tällaisissa hyydykekakuissa itselläni on aina pelko liiasta liivatteen määrästä, joka mielestäni pilaa pahimmillaan koko kakun, mutta tässä kakussa rakenne säilyi ihanan täyteläisenä sekä pehmeänä. Kakku pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja matkusti onnistuneesti lähes 100 kilometriä autolla (kakkulaatikossa ja auton takakontissa).


Kakun koristelussa halusin tuoda esiin, mitä kakku pitää sisällään. Koristeet ovat siis mangoa (tähdet), minttua, limeä, kookosta, sekä muutama orvokki väriä antamaan.

1 kommentti:

  1. Kiinnostaisi tietää että miten saat noista kerroksista noin tasaisia? Ja sileitä?

    VastaaPoista