tiistai 26. huhtikuuta 2016

Vadelmaiset valkosuklaa-popcornleivokset


Nämä pienet vadelmaiset valkosuklaa- popcornleivokset sopivat mainioisti kevään ja kesän tuleviin juhliin. Itse tykkään, että kakkujen rinnalla on myös muita herkkuja ja suosin valmiiksi leikattuja annospaloja. Tässä ohje leivoksiin, voit halutessasi tehdä näistä myös kakun.

Pohja:
200g mariekeksejä
75g margariiniä

Vadelma-valkosuklaakerros:
500g pakastevadelmia
3 rkl vadelmamehua
1dl hillosokeria
2 kananmunaa
1rkl sitruunamehua
3dl vispikermaa
200g valkosuklaata sulatettuna
6 liivatelehteä
3rkl vadelmamehua

Valkosuklaapäällinen:
4dl kuohukermaa
150g valkosuklaata
4 liivatelehteä

Koristelu: 
Popcorneja
Sulatettua valkosuklaata
(Pinkkiä pastaväriä)

Aloita pohjan teosta murskaamalla keksit ja sulattamalla margariini. Yhdistä ne keskenään tasaiseksi massaksi. Painele leivinpaperin päälle tiiviiksi kerrokseksi neliön muotoiseen vuokaan (halkaisija 23cmx23cm).

Tee vadelma-valkosuklaakerros keittämällä vadelmia ja vadelmamehua noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan sokeri, kananmunat ja sitruunamehu. Sekoita koko ajan voimakkaasti. Anna kiehahtaa. Jäähdytä hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon sulatettu valkosuklaa. Yhdistä kermavaahto ja vadelmatahna keskenään varovasti nostellen. Liota liivatteita kylmässä vedessä. Kiehauta vadelmamehu ja lisää siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana muun täytteen joukkoon. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Valmista päällinen laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma kattilassa, lisää siihen liivaatteet ja paloiteltu valkosuklaa. Jäähdytä käden lämpöiseksi välillä sekoitellen. Kaada varovasti vadelmakerroksen päälle. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.


Irroita varovasti vuoasta. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Koristele leivokset popcorneilla, joita on pyöräytetty valkosuklaassa. Halutessasi suklaasulan voit värjätä pastaväreillä. Koristeluun sopivat mainiosti myös tuoreet vadelmat. Leivokset voit jättää myös kakun muotoon ja koristella runsaalla popcorn kasalla.

2 kommenttia:

  1. Kauniita ja varmasti herkullisia! :P
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista