sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Laku-valkosuklaakakku

Leivonnassa on nyt nousussa leipoa klassikoista uusia versioita. Tämä kakku syntyi, kun selailin lehtiä ja törmäsin soppa 365 -sivuston reseptiin laku-valkosuklaapaloista, jotka ovat päivitetty versio perinteisistä mokkapaloista. Päätin kokeilla soveltaa näitä hieman vielä lisää ja lopputuloksena syntyi tämä kakku.



Pohja:
200g voita sulatettuna
5 kananmunaa
2,5dl fariinisokeria
5dl vehnäjauhoja
1rkl lakritsijuurijauhetta
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
2dl maitoa

Täyte ja kuorrutus:
150g valkosuklaata
250g mascarponea
400g tuorejuustoa
0,75dl tomusokeria 
1,5 rkl sitruunamehua

Lakritsikastike:
150g hopea toffeeta
1dl kuohukermaa

Pohja:
Aloita pohjasta. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon vuoronperään jauhoja, maitoa ja sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä.

Tee lakritsikastike sulattamalla hopeatoffee ja kerma kattilassa. Anna kiehahtaa. Jäähdytä.

Täyte ja kuorrutus:
Täytteeseen sulata valkosuklaa. Yhdistä mascarpone ja tuorejuusto. Lisää joukkoon tomusokeri, valkosuklaa ja sitruunamehu.  Sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku leikkaamalla kakkulevystä 3 samankokoista ympyrää.Näiden halkaisija on 17 cm. Laita yksi kakkupohjista kakkuvadille. Halutessasi kostuta pohjat kaakaolla. Sivele täytettä väliin noin 1cm kerros, valuta täytteen päälle ohuelti lakritsikastiketta. Laita seuraava kakkupohja päälle ja tee uusi täytekerros. Kuorruta kakku täytteellä. Reunoille voi valuttaa lakritsikastiketta ja pursottaa päälle vielä täytettä. 


Tämän kakun päällä on valkosuklaarouhetta ja mustaksi värjättyjä macaroneja, joiden ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti