sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Voileipäkakkuja


Voileipäkakkuja tilataan selkeästi vähemmän kuin makeita kakkuja, mutta toisinaan pääsen niitäkin tekemään. Perinteikkäät voileipäkakut kuuvat monien suomalaisten juhlapöytiin. Päivittämällä koristelua voileipäkakuista saa näyttäviä ja maukkaita kakkuja hienompiinkin juhliin. Voileipäkakkujen täytteitä kehittelen ja suunnittelen asiakkaiden toiveiden mukaan.


Savuporokakun sisällä on kahdessa välissä suolakurkusta, savuporosta ja piparjuurituorejuustosta tehtyä täytettä ja yhdessä välissä on omenasta, savuporosta, yrteistä ja tuorejuustosta tehtyä täytettä. Tämä kakku on kolmellekymmenelle hengelle.



Koristeina kakussa on kylmäsavuporoa, omenoita, yrttejä ja puolukoita.



Tämä lohivoileipäkakku on myös kolmellekymmenelle hengelle. Tässäkin kakussa on kolme täyteväliä, joista löytyy kylmä- ja lämminsavulohta, tilliä, tuorejuustoa ja sitruunaa.



Koristeena kakussa on kerma/tuorejuusto pursotuksia, kylmäsavulohta, tilliä, herneenversoja ja kurkkua.



Kreikkalaisen voileipäkakun välissä on yhdessä kerroksessa tsatsikityylinen täyte ja kahdessa aurinkokuivatustatomaatista, sipulista, fetasta ja tuorejuustosta tehtyä täytettä. Kakku on kahdellekymmenelle hengelle.



Koristeina kakussa on salaattia, tomaattia, kurkkua, oliiveja ja fetaa.

2 kommenttia:

  1. Ompa upeita kakkuja! Niin tyylikkäitä, ei liikaa koristeita, niin kuin monesti näkee. Ootko käsitellyt omenat jotenkin etteivät tummu? Nuo mitkä kakun päällä koristeena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Omenat olen sivellyt sitruunamehulla, joka estää niiden tummumisen. Myös omenalajike vaikuttaa tummimiseen.

      Poista