torstai 23. kesäkuuta 2016

Maidoton ja gluteeniton limekakku

Tämän maidottoman ja gluteenittoman limekakun ohjetta on kyselty paljon instagramissa ja nyt vihdoin sain sen kirjoitettua. Ohjeella tulee pienehkö ja korkea kakku. 


Maidoton ja gluteeniton limekakku:

Pohja:
140g gluteenittomia ja maidottomia keksejä 
50g maidotonta margariinia

Täyte:
5dl vegaanista vaniljakastiketta 
150g kasvislevitettä 
1dl kookoskermaa
3 - 4 mehukasta limeä
4 liivatelehteä

Kiille:
2dl sokeroitua lime-sitruunamehua
2 liivatelehteä
(limen väristä pastaväriä)

Tee ensin pohja murskaamalla keksit hienoksi. Sulata margariini. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 18cm) pohja leivinpaperilla. Laita reunoille reunakalvoa. Sekoita margariini keksimurskaan. Painele tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.

Täytteeseen laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita vaniljakastike sekä kasvislevite keskenään. Lisää joukkoon kookoskerma ja limejen kuoriraaste. Purista kattilaan limejen mehu, kiehauta ja lisää mehuun liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

Halutessasi tee kiille kakkuun. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada 1/2 dl limemehusta kattilaan, sekoita siihen liivatteet. Kaada muun mehun joukkoon. Värjää kiille halutessasi limenvihreällä pastavärillä. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä, ainakin neljä tuntia.


Koristele kakku esimerkiksi limenlohkoilla, mintulla ja orvokeilla.

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan värinen kiille! Ja kaunis kakku muutenkin :) Tuosta kasvislevitteestä kysyn sen verran, mistä sitä saa/mitä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Noita kasvislevitteitä saa ainakin hieman isommista ruokakaupoista (voi löytyä pienemmistäkin). Jos kakun ei tarvitse olla maidoton, voi kasvislevitteen korvata esimerkiksi tuorejuustolla.

      Poista